Persiljejärpar i gräddsås

persiljejärpar (1)

PERSILJEJÄRPAR I GRÄDDSÅS (5 port)

Fler middagstips : 15 MATRÄTTER TILL TALLRIKEN

 

Recept

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 800 g köttfärs

Fyllning : 100 g smör och 1 dl hackad persilja

Sås : 2 dl vatten, 3 dl vispgrädde, salt, vitpeppar, koncentrerad kalvbuljong och soya

 

Gör så här:

  1. Rör ihop ägg, havregryn, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min. Arbeta sedan in köttfärs och potatismjöl.
  2. Mosa ihop smör och hackad persilja.
  3. Forma köttfärssmeten till 15 bollar stora som ett clementin. Platta i handflatan ut bollarna och lägg på en klick persiljesmör. Nyp ihop till järpar.
  4. Stek järparna i smör tills fin yta. Lyft sedan ur järparna ur stekpannan. Häll ev. bort lite stekfett och ta bort stekklumpar.
  5. Vispa ut stekpannan med vatten och vispgrädde. Smaka av såsen med salt, vitpeppar och kalvbuljong (ca 1 msk) Tillsätt soya tills fin färg. Koka upp såsen. Önskas tjockare sås : tillsätt maizena redning
  6. Lägg i järparna i såsen. Låt såsen småputtra tills järparna är klara. Strö över lite extra persilja om så önskas.

 

Servering : Tex. kokt potatis eller potatismos, järpar med gräddsås. Kokta morötter och broccoli.

jarpar-1
Servera en dessert med nutella efter maten. Här kommer 2 tips

  1. LÄTTBAKAD NUTELLABAKELSE
  2. NUTELLASEMIFREDDO

nutella-1

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..