Äppellyktor

ppellyktor (1)
Hej alla här kommer ett enkelt och mysigt tips. Nu när det är grått och trist ute så kan man passa på att tillverka en äppellykta 😀 Det är så fint att dekorera med äppellyktor och det passar extra bra nu när det äppelsäsong tycker jag. Både som höstdekoration och till advent och jul blir det en fin juldekoration på tex. gottebordet bredvid några skålar med hemgjort godis (rosa text betyder länk)

Jag använder ett kuljärn när jag gör äppellyktor (se bild) Först använder jag den vassa ovankanten på ett värmeljus för att måtta ut hur stort hål jag ska gröpa ur. Sedan karvar jag ur fruktköttet med kuljärnet tills värmeljuset passar i äppellyktan och så är lyktan klar.

Vill ni göra en festlig potatis med kuljärn – KLICKA HÄR

frostade lyktor
Ett annat tips på fina lyktor är att frosta lyktor eller glasburkar med äggvita och strösocker.

Välj ut en lykta eller en glasburk. Häll i äggvita och snurra runt. Häll sedan i strösocker och snurra runt tills sockret har fastnat i äggvitan. Låt torka. Nu är den frostade lyktan klar. Sockret går sedan lätt att tvätta bort om så önskas.

Frostat äpple är också vackert – KLICKA HÄR

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..