ANNONS

Dragon och basilikasås

/

sås dragon

DRAGON OCH BASILIKASÅS ( ca 5 dl sås )

Testa även min FALSKA BEARNAISESÅS

Recept

  • 10 g smör
  • 2 msk vetemjöl
  • ca 2 tsk torkad dragon
  • ca 0,5 msk fryst basilika
  • 1,5 dl vispgrädde
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 dl creme fraiche (34%)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • Salt och vitpeppar

Gör så här:

  1. Smält smör i en kastrull. Rör ner vetemjöl och sedan dragon och basilika
  2. Vispa ner vispgrädde, mjölk och creme fraiche. Vispa runt med en handvisp tills såsen är klumpfri.
  3. Lägg i buljongtärningen. Låt smälta under omrörning. Småkoka såsen tills den tjocknar. Smaka av med salt och vitpeppar.

På bilden har jag serverat såsen till klyftpotatis, stekt kassler och ugnsrostade morötter

Såsen är även god till grillat eller stekt kött. Grillad eller stekt kyckling och köttfärsbiffar

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
2

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00