ANNONS

Kasslergratäng med basilikasås

/

kassler i basilikasås

KASSLERGRATÄNG MED BASILIKASÅS (4-5 port)

Laga även min goda KASSLER MED ANANAS

Recept

  • 600 g kassler
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5-1 dl fryst basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar

Topping : Skivade tomater och 1 boll mozzarella

Gör så här:

  1. Putsa och skiva kassler och lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Rör ihop creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré och basilika (mängd efter tycke) Pressa ner vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Häll såsen över kasslern. Lägg på valfri mängd skivad tomat. Smula mozzarella på tomaterna.
  4. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min. 

Servera kasslergratängen med tex. fröknäcke, jasminris och sallad (tex. denna vitkålssalladen

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00