Kasslergratäng med basilikasås

kassler i basilikasås

KASSLERGRATÄNG MED BASILIKASÅS (4-5 port)

Laga även min goda KASSLER MED ANANAS

 

Recept

  • 600 g kassler
  • 3 dl creme fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 0,5-1 dl fryst basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • Salt och vitpeppar

Topping : Skivade tomater och 1 boll mozzarella

 

Gör så här:

  1. Putsa och skiva kassler och lägg skivorna i en ugnsform.
  2. Rör ihop creme fraiche, vispgrädde, tomatpuré och basilika (mängd efter tycke) Pressa ner vitlök. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Häll såsen över kasslern. Lägg på valfri mängd skivad tomat. Smula mozzarella på tomaterna.
  4. Tillaga mitt i ugnen 225° i ca 20 min. 

 

Servera kasslergratängen med tex. fröknäcke, jasminris och sallad (tex. denna vitkålssalladen

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..