Krans av mossa

mosskrans
Hej med ett tips! Att binda en mosskrans är roligt att göra och inte alls svårt. En kransstomme av tidningspapper funkar bra att använda till mosskransen (rosa text betyder ju länk så klicka på den) Vill ni inte göra en egen stomme så kan ni köpa en färdig kransstomme av tex. halm i blomsteraffären.

Mossa fästs hela vägen runt en krans med hjälp av en stark tråd. Denna gången använde jag mig av en brodyrtråd men det finns även tråd att köpa i blomsteraffären. Det kan också fungera med en dubbel sytråd. Tråden försvinner ner i mossan när man drar åt och kommer inte att synas. Det är ingen fara om trådens färg inte stämmer exakt överens med färgen på mossan.

Jag har använt samma typ av mossa i hela min mosskrans men det är även fint att blanda med olika sorters mossa i kransen. Mosskrans är fint att dekorera med på hösten eller till jul 😀 Den är vacker både som dörrkrans ute och att göra fint med inne. Testa även att göra fina ÄPPELLYKTOR. Lycka till!

 

BESKRIVNING: KRANSSTOMME AV TIDNINGSPAPPER

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..