ANNONS

Ostbullar

/
ostbröd (4)

OSTBULLAR (antal varierar efter hur stort ni kavlar ut degen)

Baka även fina och goda SESAMKRANSAR

Recept

  • 25 g smör
  • 3 dl mjölk
  • 25 g jäst
  • 0,5 tsk salt
  • ca 7 dl vetemjöl

Fyllning : Ostskivor (mild eller stark ost efter tycke)

Pensling : Ägg

Gör så här

  1. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
  2. Rör ner salt. Arbeta in vetemjöl. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 40 min.
  3. Knåda degen lätt på mjölat bakbord. Kavla ut en stor rektangel (exakt storlek är inte så viktigt) Täck rektangeln med ostskivor. Rulla ihop på långsidan som en rulltårta.
  4. Skär rullen i ca 1,5 cm tjocka skivor. Låt jäsa på bakpappersklädd ugnsplåt under bakduk i 20 min.
  5. Pensla med uppvispat ägg. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 10 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd

ostbrödet madame edith
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00