ANNONS

Pecannötpaj

/

pecannötpaj

PECANNÖTPAJ – En fantastisk paj med pecannötter 😛

Klicka på länken för fler söta pajer – 26 söta pajer

Fyllning :

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 200 g pecannöt
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

Pajskal : 125 g smör, 3 dl vetemjöl, 1 tsk strösocker, 3 msk kallt vatten och 1 krm salt

Gör så här:

  1. Pajskal : Arbeta ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 200° i 10 min.
  2.  Fyllning : Koka ihop smör, strösocker, sirap, vetemjöl och salt. Sänk värmen. Låt sjuda i ca 3 min. Rör ofta.
  3. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna till rumstemperatur.
  4. Hacka pecannötter grovt. Vispa äggen lätt.
  5. Blanda ner hackade pecannötter i sirapssmeten. Rör även ner de lättvispade äggen och vaniljsocker. Häll allt i pajskalet.
  6. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Ställ pajen i kylen tills den stelnat (tex. under natten) 

Servera pecannötpaj med vaniljglass eller vispad grädde

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

0
4

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00