Pecannötpaj

pecannötpaj

PECANNÖTPAJ – Nomnomnom 😛

Gör även en god AFTER EIGHT CHEESECAKE

 

Gör pajskal först: Arbeta ihop 125 g smör, 3 dl vetemjöl, 1 tsk strösocker, 3 msk kallt vatten och 1 krm salt.

Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda mitt i ugnen 200° i 10 min.

 

Fyllning :

  • 125 g smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ljus sirap
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 200 g pecannöt
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här:

  1. Koka ihop smör, strösocker, sirap, vetemjöl och salt. Sänk värmen. Låt sjuda i ca 3 min. Rör ofta.
  2. Drag kastrullen åt sidan. Låt svalna till rumstemperatur.
  3. Hacka pecannötter grovt. Vispa äggen lätt.
  4. Blanda ner hackade pecannötter i sirapssmeten. Rör även ner de lättvispade äggen och vaniljsocker. Häll allt i pajskalet.
  5. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 40 min. Ställ pajen i kylen tills den stelnat (tex. under natten) 

Servera pecannötpaj med vaniljglass eller vispad grädde

 

Tips! Vill ni ha fler recept på paj – KLICKA HÄR

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..