Pepparkakskola
PEPPARKAKSKOLA (40 st)
För fler godsaker till jul – 16 TIPS PÅ JULGODIS
Recept
- 3 dl strösocker
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl sirap
- 1 tsk vaniljsocker
- 100 g smör
- 1 msk pepparkakskrydda
Gör så här
Lägg allt utom pepparkakskrydda i en tjockbottnad kastrull.
Koka upp under omrörning. Sänk till medelsvag värme. Låt sjuda tills 120° (20-30 min) Rör då och då. Rör ner pepparkakskryddor i slutet av kokningen.
Saknas termometer – Gör kulprovet = Droppa lite kolasmet i kallt vatten. Stelnar smeten och går att rulla till en kula är kolan färdigkokt.
Häll kolasmeten i en liten pappersklädd form (20×30 cm) Låt svalna i kylen. Skär i ca 40 bitar. Använd tex. pizzaskärare. Klä in kolan i smörpapper eller rulla i florsocker. Förvara i kyl eller frys (låt frysta kolor tina innan servering)
Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor
0