ANNONS

Pepparkakskola

/
pepparkakskola

PEPPARKAKSKOLA (40 st)

För fler godsaker till jul – 16 TIPS PÅ JULGODIS

Recept

  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 msk pepparkakskrydda

Gör så här

Lägg allt utom pepparkakskrydda i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp under omrörning. Sänk till medelsvag värme. Låt sjuda tills 120° (20-30 min) Rör då och då. Rör ner pepparkakskryddor i slutet av kokningen.

Saknas termometer – Gör kulprovet = Droppa lite kolasmet i kallt vatten. Stelnar smeten och går att rulla till en kula är kolan färdigkokt.

Häll kolasmeten i en liten pappersklädd form (20×30 cm) Låt svalna i kylen. Skär i ca 40 bitar. Använd tex. pizzaskärare. Klä in kolan i smörpapper eller rulla i florsocker. Förvara i kyl eller frys (låt frysta kolor tina innan servering)

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

kola pepparkakssmak
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00