Pepparkakskola

pepparkakskola

PEPPARKAKSKOLA (40 st)

Klicka här så hittar ni fler RECEPT PÅ JULGODIS

 

Recept

  • 3 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl sirap
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 g smör
  • 1 msk pepparkakskrydda

 

Gör så här:

Lägg allt utom pepparkakskrydda i en tjockbottnad kastrull.

Koka upp under omrörning. Sänk till medelsvag värme. Låt sjuda tills 120° (20-30 min) Rör då och då. Rör ner pepparkakskryddor i slutet av kokningen.

Saknas termometer – Gör kulprovet = Droppa lite kolasmet i kallt vatten. Stelnar smeten och går att rulla till en kula är kolan färdigkokt.

Häll kolasmeten i en liten pappersklädd form (20×30 cm) Låt svalna i kylen. Skär i ca 40 bitar. Använd te. pizzaskärare

Klä in kolan i smörpapper eller rulla i florsocker. Förvara i kyl eller frys (låt frysta kolor tina innan servering)

kola pepparkakssmak

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..