Fläskytterfilé i enkel grönpepparsås
FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)
Stoppa in grillkryddad klyftpotatis först.
Recept
- 800 g fläskytterfilé ( eller fläskfilé )
- Salt och vitpeppar
- 1 dl vatten
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- 1,5 msk koncentrerad kalvfond
- 1 msk grovt stött grönpeppar
- 0,5-1 msk dijonsenap
- Soya
Gör så här
- Putsa och skär fläskytterfilé i skivor. Salta och peppra. Bryn skivorna i smör tills fin färg. Lägg över dem på ett fat.
- Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Vispa ur stekpannan med vatten och vispgrädde. Rör ner övriga ingredienser och vispa ihop till en sås. Dijonsenap och soya efter tycke. Koka upp.
- Lägg i fläskytterfilén och sänk till medelvärme. Låt småputtra tills köttet är helt klart. Smaka av med salt och vitpeppar. Servering : Fläskytterfilé i grönpepparsås med grillkryddad klyftpotatis och sallad.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs