ANNONS

Fläskytterfilé i enkel grönpepparsås

/

fläskytterfile (2)

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)

Stoppa in grillkryddad klyftpotatis först.

Recept

  • 800 g fläskytterfilé ( eller fläskfilé )
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk grovt stött grönpeppar
  • 0,5-1 msk dijonsenap
  • Soya

Gör så här

  1. Putsa och skär fläskytterfilé i skivor. Salta och peppra. Bryn skivorna i smör tills fin färg. Lägg över dem på ett fat.
  2. Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Vispa ur stekpannan med vatten och vispgrädde. Rör ner övriga ingredienser och vispa ihop till en sås. Dijonsenap och soya efter tycke. Koka upp.
  3. Lägg i fläskytterfilén och sänk till medelvärme. Låt småputtra tills köttet är helt klart. Smaka av med salt och vitpeppar.

Servering : Fläskytterfilé i grönpepparsås med grillkryddad klyftpotatis och sallad.

fläskytterfilé (2)

Följ mig även här: FACEBOOK & INSTAGRAM

hemma-bröd-baka

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00