Fläskytterfilé i enkel grönpepparsås

fläskytterfile (2)

FLÄSKYTTERFILÉ I GRÖNPEPPARSÅS (4-5 port)

Börja med att stoppa in grillkryddad klyftpotatis i ugnen (Rosa text = länk)

Vill ni ha fler middagstips : KLICKA HÄR

 

Recept

  • 800 g fläskytterfilé ( eller fläskfilé )
  • Salt och vitpeppar
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1,5 msk koncentrerad kalvfond
  • 1 msk grovt stött grönpeppar
  • 0,5-1 msk dijonsenap
  • Soya

 

Gör så här:

  1. Pusta och skär fläskytterfilén i skivor (ca 1 cm) Salta och peppra. Bryn skivorna i smör tills fin färg. Lägg över dem på ett fat.
  2. Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Vispa ur stekpannan med vatten och vispgrädde. Rör ner övriga ingredienser och vispa ihop till en sås. Dijonsenap och soya efter tycke. Koka upp.
  3. Lägg i fläskytterfilén och sänk till medelvärme. Låt småputtra tills fläskytterfilén är helt klart. Smaka av med salt och vitpeppar.

 

Servering : Fläskytterfilé i grönpepparsås med grillkryddad klyftpotatis, sallad och tex. VÄRLDENS GODASTE BAGUETTER

fläskytterfilé (2)

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..