ANNONS

Kladdkaka med choklad i smeten

/

kladdkaka choklad

KLADDIG KLADDKAKA MED CHOKLAD I SMETEN

Vill ni ha fler recept på kladdkakor – KLICKA HÄR

Recept

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g mjölkchoklad
  • 200 g smör
  • 4 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver

Gör så här:

  1. Bryt mörk choklad och mjölkchoklad i bitar. Smält ihop chokladen med smöret över vattenbad.
  2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver. Rör ner i äggsmeten.
  3. Rör sist ner chokladblandningen.
  4. Grädda i smord springform Ø ca 24 cm. Mitt i ugnen 200° i 12-14 min.
  5. Låt den mycket lösa kladdkakan bli helt kylskåpskall. Baka gärna kladdkakan dagen innan servering. God med tex. hallon och vispad grädde till.

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00