ANNONS

Chicken nuggets

/

chicken nuggets

CHICKEN NUGGETS (ca 6 port)

Laga även goda HEMGJORDA FISKPINNAR

Recept

  • 1 kg kycklingfilé
  • 2 ägg
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 msk paprikapulver
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här:

  1. Skär kycklingfilén i bitar. Ca 8 bitar/ kycklingfilé
  2. Vispa i en skål upp ägg med en gaffel och lägg i kycklingbitarna. Blanda runt (se bild)
  3. I en påse skakas ströbröd, sesamfrön och kryddorna ihop (se bild)
  4. Tag med en gaffel upp kycklingen ur äggblandningen. Lägg kycklingbitarna i påsen och ska runt med ströbrödsblandningen.
  5. Lägg kycklingbitarna i en smord ugnsform. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 10 min.

TIPS! Skär ett snitt i en stor kycklingbit för att se att kycklingen är helt klar. Önskas mer stekyta så kan ni steka kycklingbitarna snabbt i olja eller smör efter de varit i ugnen.

Servera med tex. jasminris och currysås. Eller med klyftpotatis och bearnaisesås

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00