Hastbullar

hastbullarna

HASTBULLAR (ca 18 st)

Snabba och goda kanelbullar som bakas med bakpulver

Baka även mina goda PHILADELPHIABULLAR

 

Recept

  • 7 dl vetemjöl
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 4 tsk bakpulver
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 3,5 dl filmjölk (eller naturell yoghurt)

Fyllning : 50 g rumsvarmt smör, 0,5 dl strösocker och 1 msk kanel

Topping : Pärlsocker

 

Gör så här:

  1. Rör ihop vetemjöl, strösocker, vaniljsocker och bakpulver
  2. Arbeta med fingertopparna in smör i mjölblandningen.
  3. Rör ner filmjölk
  4. Fördela ut degen i 18 muffinsformar placerade i muffinsplåt.
  5. Mosa med en gaffel ihop fyllningen. Gör en grop i varje bulle med ett mjölat finger och fördela ut fyllningen. Strö på pärlsocker.
  6. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 12 min. Servera bullarna nybakade med ett glas mjölk. Mums!

hastbullar

recept hastbullar
Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..