Kanelbullar som inte kavlas

LÄTTBAKADE KANELBULLAR (16 st)
Hitta utan bilder – Lista med vetebröd & bullekakor
Recept
- 100 g smör
- 3 dl mjölk
- 50 g jäst
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk stött kardemumma
- 1 ägg
- ca 9 dl vetemjöl
Fyllning : 100 g smör, 1 dl strösocker, 0,5 msk vaniljsocker och 1 msk kanel
Topping : Ägg och pärlsocker
Gör så här
- Smält smör. Tillsätt mjölk. Värm till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i blandningen.
- Rör ner strösocker, salt, kardemumma och ägg. Arbeta in vetemjöl tills degen släpper bunkens kanter.
- Rulla ut 16 bullar och lägg dem på en ugnsplåt. Dela tex. degen i 4 delar och varje del i 4 bitar = 16 bullar.
- Mosa ihop fyllningen med en gaffel. Gör en stor grop i varje bulle. Fördela ut fyllningen i varje grop. Låt bullarna jäsa under bakduk i 45 min.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på pärlsocker. Grädda mitt i ugnen 250° i ca 8 min.
Låt bullarna vila lite innan servering så fyllningen sjunker ner i bullarna. Häll upp ett glas kall mjölk och njut av en nybakad bulle 😀

Direkt efter att vetedegen arbetats ihop rullas bullarna ut och fylls med kanelfyllning 😛 Sedan ska bullarna jäsa i 45 min, endast en jäsning behövs. Sedan toppas bullarna med pärlsocker och så får de hoppa in i ugnen. När de gräddats klart luktar det gott i hela huset.

Fanny fick smaka först på bullarna denna gången. Mmmmm…. så goda hälsar hon. Hoppas att ni är många som vill testa dessa lättbakade och goda kanelbullarna ♥ ♥ ♥

