ANNONS

Ricekrispies bakelse

/

ricekrispies (2)

RICEKRISPIES BAKELSE (6-8 st)

Gör fyllning först: ägg och smörkräm

Fyllningen behöver göras i god tid. Gärna dagen innan den ska användas så den hinner tjockna ordentligt.

Marängbotten – minipavlova

  • 3 äggvitor (äggulorna används fyllningen)
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ricekrispies

Fyllning : Ägg och smörkräm – RECEPT

Garnering : 4-5 dl vispad grädde och valfria bär

Gör så här

  1. Vispa äggvitor och strösocker hårt. Vispa tills bunken går att vända upp och ner utan att marängen trillar ur.
  2. Branda försiktigt ner ricekrispies
  3. Klicka ut små marängbottnar (6-8 st) på ett bakpappersklädd ugnsplåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min. Låt svalna.
  5. Fördela ut den kalla ägg och smörkrämen på de små marängbottnarna. Toppa med vispad grädde och bär (färska eller tinade frysta bär)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor

söta kategorier ediths

Varje länk leder vidare till flera olika recept

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00