Ricekrispies bakelse
RICEKRISPIES BAKELSE (6-8 st)
Gör fyllning först:ägg och smörkräm
Fyllningen behöver göras i god tid. Gärna dagen innan den ska användas så den hinner tjockna ordentligt.
Marängbotten – minipavlova
- 3 äggvitor (äggulorna används fyllningen)
- 1,5 dl strösocker
- 3 dl ricekrispies
Fyllning : Ägg och smörkräm – RECEPT
Garnering : 4-5 dl vispad grädde och valfria bär
Gör så här
- Vispa äggvitor och strösocker hårt. Vispa tills bunken går att vända upp och ner utan att marängen trillar ur.
- Branda försiktigt ner ricekrispies
- Klicka ut små marängbottnar (6-8 st) på ett bakpappersklädd ugnsplåt.
- Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min. Låt svalna.
- Fördela ut den kalla ägg och smörkrämen på de små marängbottnarna. Toppa med vispad grädde och bär (färska eller tinade frysta bär)
Hitta snabbt utan bilder – Lista med söta pajer och tårtor och en Lista med desserter
Och här hittar ni en Lista med bär och rabarber
0