Ricekrispies bakelse

ricekrispies (2)

RICEKRISPIES BAKELSE (6-8 st)

Börja med att göra fyllningen : ägg och smörkräm

Fyllningen behöver göras i god tid. Gärna dagen innan den ska användas så den hinner tjockna ordentligt.

 

Marängbotten – minipavlova

  • 3 äggvitor (äggulorna används fyllningen)
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 dl ricekrispies

Fyllning : Ägg och smörkräm – RECEPT

Garnering : 4-5 dl vispad grädde och valfria bär

 

Gör så här:

  1. Vispa äggvitor och strösocker hårt. Vispa tills bunken går att vända upp och ner utan att marängen trillar ur.
  2. Branda försiktigt ner ricekrispies
  3. Klicka ut små marängbottnar (6-8 st) på ett bakpappersklädd ugnsplåt.
  4. Grädda mitt i ugnen 125° i 60 min. Låt svalna.
  5. Fördela ut den kalla ägg och smörkrämen på de små marängbottnarna. Toppa med vispad grädde och bär (färska eller tinade frysta bär)

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..