Vinbärskaka med maräng
VINBÄRSKAKA MED MARÄNG (ca 30 st)
Baka även VINBÄRSMUFFINS och VINBÄRSKAKA
Recept
- 50 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 5 dl vetemjöl
- 1 msk bakpulver
- 1 msk vaniljsocker
- 4 äggulor (äggvitorna används till marängen)
- 2 dl mjölk
- 2 msk vatten
Maräng : 4 äggvitor, 3 dl strösocker och 3 dl röda vinbär
Gör så här
- Smält smör. Rör ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner äggulor.
- Rör ner smält smör och mjölk. Koka upp lite vatten och rör ner 2 msk hett vatten i smeten (resten av det uppkokta vattnet används inte)
- Grädda smeten i en smord pappersklädd långpanna mitt i ugnen 175° i 15 min.
- Maräng : Vispa äggvitor. Tillsätt strösocker lite i taget. När det är ett vitt fast skum är det klart. Vänd ner vinbär i marängen.
- Bred ut marängen på den gräddade botten. Grädda kakan igen mitt i ugnen 175° tills marängen har fått fin färg. 10-15 min. Låt svalna. Skär i rutor.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med mjuka kakor
Nedan hittar ni fler tips med maräng
I de recepten har jag använt både hemgjord och köpt maräng
12 recept med maräng
- Citronpaj med marängtäcke
- Marängtårta med ricekrispies
- Jitterbuggare
- Daimglasstårta
- Glasstårta med riven choklad
- Pavlova
- Nutellasemifreddo
- Pinocchiotårta
- Banankaka med choklad (maräng i smeten)
- Cheesecake på marängbotten
- Ricekrispiesbakelse
- Äppelpaj med maräng
Varje länk leder vidare till flera olika recept
0