Vinbärskaka med maräng

vinbärskaka maräng (1)

VINBÄRSKAKA MED MARÄNG (ca 30 st)

Baka även VINBÄRSMUFFINS och VINBÄRSKAKA

 

Recept

  • 50 g smör
  • 2,5 dl strösocker
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 äggulor (äggvitorna används till marängen)
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk vatten

Maräng : 4 äggvitor, 3 dl strösocker och 3 dl röda vinbär

 

Gör så här:

  1. Smält smör. Rör ihop strösocker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner äggulor.
  2. Rör ner smält smör och mjölk. Koka upp lite vatten och rör ner 2 msk hett vatten i smeten (resten av det uppkokta vattnet används inte)
  3. Grädda smeten i en smord pappersklädd långpanna mitt i ugnen 175° i 15 min
  4. Maräng : Vispa äggvitor. Tillsätt strösocker lite i taget. När det är ett vitt fast skum är det klart. Vänd ner vinbär i marängen.
  5. Bred ut marängen på den gräddade botten. Grädda kakan igen mitt i ugnen 175° tills marängen har fått fin färg. 10-15 min. Låt svalna. Skär i rutor.

vinbär recept

Nedan får ni fler tips med maräng

I de recepten har jag använt både hemgjord och köpt maräng

 

12 recept med maräng

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..