ANNONS

Lättbakad chokladtårta med tryffel

/

chokladtårta

CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL

Använd naturell mörk choklad eller en smaksatt – tex. Marabou Premium Dark Mint

Baka även min systers goda AFTER EIGHT TÅRTA

Recept

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel : 200 g mörk choklad, 25 g smör, 1,5 dl vispgrädde och 3 msk florsocker

Gör så här:

  1. Smält smör i en stor kastrull. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, kako och vaniljsocker.
  2. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner vetemjöl. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm
  3. Grädda chokladtårtan långt ner i ugnen 175° i ca 20 min. Kakan kan gärna vara lite lös i mitten när ni plockar ut den ur ugnen. Låt sedan svalna.
  4. Tryffel : Bryt choklad i bitar. Värm i en kastrull upp smör och vispgrädde riktigt hett. Drag kastrullen åt sidan. Smält ner chokladen under omrörning. Rör ner florsocker.
  5. Bred ut tryffel på tårtan. Servera chokladtårtan kylskåpskall med tex. vispad grädde och hallon

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00