ANNONS

Vit chokladmousse med kesella

/
vit chokladmousse

VIT CHOKLADMOUSSE MED KESELLA

Detta är ett tips från min mamma på en något mindre söt vit chokladmousse som är väääldigt god. Ni MÅSTE testa!

Baka KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

Recept

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 burk kesella 10% (250 g)

Gör så här

  1. Vispa grädde.
  2. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad
  3. Rör ihop smält choklad och kesella. Blanda ner vispad grädde.
  4. Fördela ut vit chokladmousse i valfria stora glas.
  5. Ställ in i kylen tills moussen stelnat (gärna under natten) Dekorera med färska bär eller sås om så önskas. Se tips under bilderna.
vit choklad dessert

Hallonsirap

  • 1 dl strösocker
  • 200 g frysta hallon

Gör så här

  1. Smält strösocker försiktigt i en kastrull. Rör sparsamt men akta så att det inte bränner.
  2. Rör ner frysta hallon när sockret halvsmält. Rör om ordentligt.
  3. Småkoka på svag värme i 10 min. Låt svalna något.
  4. Sila hallonsirapen så den blir slät. Låt svalna.
moussen

Apelsinsås

  • 1 apelsin
  • 2 msk vatten
  • 50 g strösocker

Gör så här

  1. Skala och skär bort alla hinnor på apelsinen (filéa)
  2. Värm vatten och strösocker tills gyllene färg. Lägg ner apelsin och rör runt till en slät sås. Sila. Låt svalna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

vit chokladkräm såser
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00