Vit chokladmousse med kesella

vit chokladmousse

VIT CHOKLADMOUSSE MED KESELLA

Detta är ett tips från min mamma på en något mindre söt vit chokladmousse som är väääldigt god. Ni MÅSTE testa!

Baka KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

 

Recept

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 burk kesella 10% (250 g)

 

Gör så här:

  1. Vispa grädde.
  2. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad
  3. Rör ihop smält choklad och kesella. Blanda ner vispad grädde.
  4. Fördela ut vit chokladmousse i valfria stora glas.
  5. Ställ in i kylen tills moussen stelnat (gärna under natten) Dekorera med färska bär eller sås om så önskas. Se tips under bilderna.

vit choklad dessert

Hallonsirap

  • 1 dl strösocker
  • 200 g frysta hallon

 

Gör så här:

  1. Smält strösocker försiktigt i en kastrull. Rör sparsamt men akta så att det inte bränner.
  2. Rör ner frysta hallon när sockret halvsmält. Rör om ordentligt.
  3. Småkoka på svag värme i 10 min. Låt svalna något.
  4. Sila hallonsirapen så den blir slät. Låt svalna.

moussen

Apelsinsås

  • 1 apelsin
  • 2 msk vatten
  • 50 g strösocker

 

Gör så här:

  1. Skala och skär bort alla hinnor på apelsinen (filéa)
  2. Värm vatten och strösocker tills gyllene färg. Lägg ner apelsin och rör runt till en slät sås. Sila. Låt svalna.

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..