Kärleksmumssnittar och 7 tips

Hej vänner med ett nytt kakrecept ♥ Fanny har bakat världens godaste kärleksmumssnittar idag. Alltså försök att ta endast en av dessa goda chokladsnittar med glasyr om ni kan. Det går inte. De är så goda så minst två måste man ta Mmmm…

Fanny har bakat, jag har skrivit receptet och vi har fotat tillsammans, så kul när vi kan samarbeta tycker jag.

KÄRLEKSMUMSSNITTAR (ca 40 st)

Jag har utgått från  denna kaka när jag skrev receptet

Följ länken för fler småkakor – 40 recept på småkakor

Recept

200 g smör

2 dl strösocker

4 dl vetemjöl

5 msk kakao

2 tsk vaniljsocker

2 tsk bakpulver

0,5 dl ljus sirap

Glasyr : 60 g smör, 3 dl florsocker, 2 tsk vaniljsocker, 2 msk kakao och 4 msk kallt kaffe

Topping : Kokos

Gör så här

  1. Dela smör i bitar. Kör ihop alla ingredienser med matberedare eller använd en stor bunke och elvisp. Tryck ihop till en deg.
  2. Dela degen i 4 lika stora bitar. Rulla ut 4 längder ungefär lika långa som en ugnsplåt. Lägg längderna på två ugnsplåtar. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 15 min.
  3. Tryck en fördjupning i de nygräddade kakorna (bild nedan)
  4. Smält smör till glasyren. Drag kastrullen åt sidan och rör ner de övriga ingredienserna.
  5. Fördela ut glasyr i fördjupningen på kaklängderna. Toppa med kokos. Låt glasyren stelna (gärna i kylen) Skär sedan i sneda bitar med en vass kniv.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med småkakor

Här ser ni hur Fanny har gjort en fördjupning i varje chokladlängd så att glasyren håller sig på plats i mitten av kakorna. Ett finger eller tex. en träslev går bra att använda. Sedan är det enkelt att fördela ut glasyren och strö på kokos.

Nedan hittar ni 7 till goda småkakor

0
29

Vit chokladmousse med kesella

VIT CHOKLADMOUSSE MED KESELLA

Detta är ett tips från min mamma på en något mindre söt vit chokladmousse som är väääldigt god. Ni MÅSTE testa!

Baka KLADDKAKA MED NONSTOP OCH VIT CHOKLAD

Recept

  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1 burk kesella 10% (250 g)

Gör så här

  1. Vispa grädde.
  2. Bryt vit choklad i bitar. Smält över vattenbad
  3. Rör ihop smält choklad och kesella. Blanda ner vispad grädde.
  4. Fördela ut vit chokladmousse i valfria stora glas.
  5. Ställ in i kylen tills moussen stelnat (gärna under natten) Dekorera med färska bär eller sås om så önskas. Se tips under bilderna.

Hallonsirap

  • 1 dl strösocker
  • 200 g frysta hallon

Gör så här

  1. Smält strösocker försiktigt i en kastrull. Rör sparsamt men akta så att det inte bränner.
  2. Rör ner frysta hallon när sockret halvsmält. Rör om ordentligt.
  3. Småkoka på svag värme i 10 min. Låt svalna något.
  4. Sila hallonsirapen så den blir slät. Låt svalna.

Apelsinsås

  • 1 apelsin
  • 2 msk vatten
  • 50 g strösocker

Gör så här

  1. Skala och skär bort alla hinnor på apelsinen (filéa)
  2. Värm vatten och strösocker tills gyllene färg. Lägg ner apelsin och rör runt till en slät sås. Sila. Låt svalna.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med desserter

0
6

Lättbakad chokladtårta med tryffel

CHOKLADTÅRTA MED TRYFFEL

Använd naturell mörk choklad eller en smaksatt – tex. Marabou Premium Dark Mint

Baka även min systers goda AFTER EIGHT TÅRTA

Recept

  • 150 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3/4 dl kakao
  • 0,5 msk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl

Tryffel : 200 g mörk choklad, 25 g smör, 1,5 dl vispgrädde och 3 msk florsocker

Gör så här:

  1. Smält smör i en stor kastrull. Drag kastrullen åt sidan. Rör ner strösocker, kako och vaniljsocker.
  2. Rör ner ett ägg i taget. Rör ner vetemjöl. Häll smeten i smord springform Ø ca 24 cm
  3. Grädda chokladtårtan långt ner i ugnen 175° i ca 20 min. Kakan kan gärna vara lite lös i mitten när ni plockar ut den ur ugnen. Låt sedan svalna.
  4. Tryffel : Bryt choklad i bitar. Värm i en kastrull upp smör och vispgrädde riktigt hett. Drag kastrullen åt sidan. Smält ner chokladen under omrörning. Rör ner florsocker.
  5. Bred ut tryffel på tårtan. Servera chokladtårtan kylskåpskall med tex. vispad grädde och hallon

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
3