Blåbärssoppa

BLÅBÄRSSOPPA (ca 1 liter)

Gör även hemgjord HALLONKRÄM och MANNAFRUTTI

Recept

  • 7 dl vatten
  • 2 paket frysta blåbär ca 225 g/st (8-9 dl blåbär)
  • ca 1 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl + lite vatten

Gör så här

  1. Koka upp vatten och blåbär
  2. Fånga upp blåbär med en slev och tryck sönder dem (alla blåbär behöver inte mosas men ju fler desto mer blåbärssmak)
  3. Vispa med en gaffel ut potatismjöl med lite vatten till en redning. Häll sakta i en fin stråle ner redningen i den kokande soppan.
  4. Söta blåbärssoppan med strösocker (sockermängd efter eget tycke)
  5. Koka blåbärssoppan i ca 5 min. Drag kastrullen åt sidan och låt soppan svalna lite innan servering.

Följ länken för fler blåbärsrecept – 15 recept med blåbär

Hitta snabbt utan bilder – Lista med bär och rabarber och en Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
8

Köttbullar och de var snällast i världen

Hej! Igår rullade vi köttbullar. Mitt köttbullerecept finns här. Det är härligt att ha köttbullar i frysen tycker jag, gott både på mackan och att plocka fram till middagen. Oscar fick några köttbullar i sin skål medan jag stekte, han älskar verkligen köttbullar.

Den gröna fina skålen är ett minne av min mormor och morfar, de finns inte med oss längre. Min mormor hette Disa och min morfar hette Rudolf. Snällast i världen var de och det känns fint att vi kan använda det porslinet som de hade i sitt kök för många år sedan.

När jag ordnade i receptarkivet i tisdags så halkade jag in på mitt recept på kolapaj 😛 Ni kan ju tänka er vad sugen jag blev, sitta och skriva i bloggen sent på kvällen och plötsligt få se bilden med den rinnande nykokta kolan och jag minns ju hur god den var. Supergod! Det var nära att jag gick ut till köket och började koka kola. Jag gjorde inte det utan istället drack jag en slät kopp kaffe. Inte lika gott men jag fick något annat att tänka på.

Jag sparade ner bilden för att kunna tipsa er. Kolapajen som ni måste testa HITTAR NI HÄR

Stor kram från mig och en toppenfin torsdag önskar jag er alla!

0
8

Vårat hus skymtar i bakgrunden

Hej alla mina bloggvänner. Så soligt och härligt väder vi har haft idag här i småland, några mil utanför Jönköping. Det är verkligen helt fantastiskt skönt när solen kikar fram. Man blir så pigg.

Vi passade på att gå in till hembygdsparken en sväng när Ludwig kom hem från skolan. Hembygdsparken ligger alldeles bredvid vårat hus, på översta bilden ser ni en skymt av huset. Ett stort vitt hus som är över 100 år gammalt. Där bor vi.

Oscar är det full fart på hela tiden. Han sitter sällan still. Inne i hembygdsparken hittade han en stege att klättra på, den var inte så hög utan lutade mot en stapel med ved. När han klättrat upp en bit kunde han inte komma ner igen. Ludwig fick rycka in och hjälpa honom.

Både jackan och brandbilsmössan hade Oscar i början av detta året och de passar fortfarande så de får hänga med ett tag till. Ludwig hade vuxit ur sin vinterjacka sedan förra vintern så han har fått en ny.

Kolla vem vi hittade på en blöt och mossig takpanna, lilla tomten 😀 På bilden nedan. Jasså, ni känner igen honom? Ja så klart! Han har ju varit med här på bloggen förut i två pepparkaksrecept 

HÄR

 och 

HÄR

Jag plockade fram tomten ur en låda idag för att ha honom redo om jag hittar på något nytt julrecept som han ska få vara med på. Oscar bestämde att det var hans tomte och lade honom i fickan när vi gick in till hembygdsparken.

Nu ska jag packa gympapåsar och Fredrik håller på och lägger Oscar. Lite senare ikväll ska jag renskriva ett par recept här i bloggen och fixa några länkar som inte fungerar. Jag tycker att det är skönt och avslappnande att fixa i bloggen när barnen har lagt sig. Då har jag egentid.

Ha en fortsatt fin kväll och skriv gärna några rader till mig om ni vill ♥ KRAM

0
11