Semmelkladdkaka

semmelkladdkaka

SEMMELKLADDKAKA

Baka även lättbakade SEMLEMUFFINS

 

Recept

  • 150 g smör
  • 100 g mandelmassa
  • 2,5 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 msk stött kardemumma
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

 

Gör så här:

  1. Smält smör.
  2. Riv mandelmassa grovt på rivjärn.
  3. Rör ihop alla ingredienser. Grädda i smord och bröad springform Ø ca 22 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Anpassa tiden efter hur kladdig kladdkaka du önskar.
  4. Låt semmelkladdkakan svalna i kylen i ca 3 timmar (eller längre)

 

Servering : Pudra florsocker på kladdkakan och servera med en skål vispad grädde bredvid. Eller bred ut ca 2 dl vispad grädde och toppa med rostad mandel och pudra florsocker över.

(Rosta mandelflarn i en torr stekpanna)

 

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..