Cheesecake med skinka och rödlök
CHEESECAKE MED SKINKA – Tips från min syster 😀
Gör även en mycket god KALL RÄKPAJ
Fyllning
- 5 gelatinblad
- 3 dl creme fraiche 34%
- 400 g färskost
- 1 liten rödlök
- 250 g rökt skinka
- 1 dl hackad dill
- Salt och vitpeppar
Botten : 75 g smör och 6-8 skivor kavring (kavring är ett bröd)
Gör så här
- Gör botten : Smält smör. Mixa sönder kavring. Blanda ihop smör och kavring till degig massa. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
- Fyllning : Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
- Rör ihop creme fraiche och färskost.
- Skala och finhacka rödlök. Strimla skinka.
- Blanda ner rödlök, skinka och dill i färskostblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar (smaka ev. även av med lite senap)
- Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag kastrullen åt sidan.
- Rör ut gelatinet i lite färskostblandning (då minskar risken för gelatinklumpar i fyllningen) Rör sedan ner resten av färskostblandningen. Rör om ordentligt.
- Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stelna i kylen i 5 timmar eller längre (tex. under natten) Servering : Dekorera med valfri ätbar dekoration. Cheesecake passar bra på buffé
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med cheesecake, glassås & glass
0