ANNONS

Cheesecake med skinka och rödlök

/

recept cheesecake (1)

CHEESECAKE MED SKINKA – Tips från min syster 😀

Klicka på länken för fler cheesecake – Alla recept på cheesecake

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 400 g färskost
  • 1 liten rödlök
  • 250 g rökt skinka
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och vitpeppar

 Botten : 75 g smör och 6-8 skivor kavring (kavring är ett bröd)

Gör så här:

  1. Gör botten : Smält smör. Mixa sönder kavring. Blanda ihop smör och kavring till degig massa. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Fyllning : Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  3. Rör ihop creme fraiche och färskost.
  4. Skala och finhacka rödlök. Strimla skinka.
  5. Blanda ner rödlök, skinka och dill i färskostblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar. Tips! smaka även av med lite senap om så önskas)
  6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag kastrullen åt sidan.
  7. Rör ut gelatinet i lite färskostblandning (då minskar risken för gelatinklumpar i fyllningen) Rör sedan ner resten av färskostblandningen. Rör om ordentligt.
  8. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stelna i kylen i 5 timmar eller längre (tex. under natten)

Servering: Dekorera med valfri ätbar dekoration. Cheesecake passar bra på buffé

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00