Cheesecake med skinka och rödlök

recept cheesecake (1)

CHEESECAKE MED SKINKA – Tips från min syster 😀

Gör även min mammas fantastiska RÄKCHEESECAKE och min systers goda POTATISSALLAD

 

Börja med botten: 

Smält 75 g smör. Mixa sönder 6-8 skivor kavring. Blanda ihop smör och kavring till en degig massa. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.

 

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 400 g färskost
  • 1 liten rödlök
  • 250 g rökt skinka
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och vitpeppar

 

Gör så här:

  1. Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  2. Rör ihop creme fraiche och färskost.
  3. Skala och finhacka rödlök. Strimla skinka.
  4. Blanda ner rödlök, skinka och dill i färskostblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar. Tips! smaka även av med lite senap om så önskas)
  5. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag kastrullen åt sidan.
  6. Rör ut gelatinet med lite av färskostblandningen (då minskar risken för gelatinklumpar i fyllningen) Rör sedan ner resten av färskostblandningen och rör om ordentligt.
  7. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stelna i kylen i 5 timmar eller längre (tex. under natten)

 

Servering: Dekorera med valfri ätbar dekoration. Passar bra på buffé

 

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..