Kålpudding i stekpanna

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska ni få ett riktigt smaskigt middagstips som jag hoppas att ni vill testa. Det är så gott. När man blir sugen på kålpudding och det endast är några stycken som ska äta av maten så brukar jag göra kålpudding i stekpanna 😀

Jag gör en vanlig storbiff och sedan steker jag bitar av vitkål i smör och tillsätter lite sirap på slutet.

Vitkålen blir så god. Jag tar alltid en liten smakportion av den innan jag fördelar ut vitkålen över storbiffen. Jag kan helt enkelt inte låta bli.

Fördelen med den här varianten av kålpudding är, förutom att det går lite snabbare än kålpudding i ugn, att på det här sättet får såsen samsas med kålpuddingen i stekpannan och då blir det mindre disk och godare sås tycker jag. Det här är svensk husmanskost när den är som allra bäst och receptet kommer här:

KÅLPUDDING I STEKPANNA (4-5 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Köttfärs

 • 1 ägg
 • 1 dl havregryn
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 2 msk mixad gul lök
 • 600 g köttfärs

Vitkål : 1 liter vitkål (skuren i småbitar) Smör, 2 msk sirap, salt och vitpeppar

Sås : 1 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 1 dl creme fraiche, 1 msk kalvfond, salt, vitpeppar och soya

Gör så här

 1. Köttfärs : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. (stek vitkålen under tiden) Arbeta sedan in köttfärsen i blandningen. Ställ åt sidan.
 2. Vitkål : Smörstek vitkål mjukt på medelvärme i ca 5 min. Rör ofta så att inte vitkålen blir för mörk. Häll ev. på några msk vatten under stekningen. Rör ner sirap. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda lite. Lägg kålen på ett fat.
 3. Smält smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (ca 3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till.
 4. Fördela stekt vitkål över biffen.
 5. Sås : Vispa ihop såsen. Salt, vitpeppar och soya efter tycke. Häll på såsen så biffen täcks. Sjud under lock tills biffen är klar (ca 3-4 min) Servera kålpuddingen med tex. kokt potatis, kokta morötter och lingonsylt

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
38

På besök

Hej mina vänner! Hoppas att ni har en riktigt härlig och fin fredagskväll. Jag har varit på besök i Tildes skola i eftermiddag och träffat hennes mentor, efter det åt Tilde och jag lunch tillsammans. Bara hon och jag, det var mysigt och maten var god. Vi åt asiatsik buffé 😛 Asiatisk mat är gott!

Förmiddagen spenderade jag med världens goaste Oscar. Jag tycker det är så härligt att ha barn i olika åldrar.

Jag är förälder till ett vuxet barn, jag är tonårsförälder och jag är småbarnsförälder och så är jag mittemellanförälder. Barnen står mig väldigt nära och jag spenderar mycket tid med dem, jag tror att det är det bästa man kan göra.

Nu ska vi fortsätta med lite fredagsmys här hemma innan det är läggdags. Imorgon ska Fredrik byta till vinterdäck på bilen, det känns skönt att ha dem på nu när vintern är på väg.

Det är inte min favoritårstid men efter vintern kommer ju våren, våren älskar jag.

Ha det gott, vi ses snart igen!

0
14

Semmelkladdkaka

SEMMELKLADDKAKA – Baka även SEMLEMUFFINS

Följ länken för fler kladdkakor – 30 recept på kladdkaka

Recept

 • 150 g smör
 • 100 g mandelmassa
 • 2,5 dl strösocker
 • 3 ägg
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 0,5 msk stött kardemumma
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 1 krm salt

Gör så här

 1. Smält smör.
 2. Riv mandelmassa grovt på rivjärn.
 3. Rör ihop alla ingredienser. Grädda i smord och bröad springform Ø ca 22 cm. Mitt i ugnen 175° i ca 20 min. Anpassa tiden efter hur kladdig kladdkaka du önskar.

Låt semmelkladdkakan svalna i kylen i ca 3 timmar (eller längre)

Servering : Pudra florsocker på kladdkakan och servera med en skål vispad grädde bredvid. Eller bred ut ca 2 dl vispad grädde och toppa med rostad mandel och pudra florsocker över (Rosta mandelflarn i en torr stekpanna)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kladdkakor och en Lista med vetebröd & bullekakor

0
7