ANNONS
Integritet på Tailsweep

Kålpudding i stekpanna

/

Hej vänner ♥ Hoppas att allt är bra med er. Idag ska ni få ett riktigt smaskigt middagstips som jag hoppas att ni vill testa. Det är så gott. När man blir sugen på kålpudding och det endast är några stycken som ska äta av maten så brukar jag göra kålpudding i stekpanna 😀

Jag gör en vanlig storbiff och sedan steker jag bitar av vitkål i smör och tillsätter lite sirap på slutet.

Vitkålen blir så god. Jag tar alltid en liten smakportion av den innan jag fördelar ut vitkålen över storbiffen. Jag kan helt enkelt inte låta bli.

Fördelen med den här varianten av kålpudding är, förutom att det går lite snabbare än kålpudding i ugn, att på det här sättet får såsen samsas med kålpuddingen i stekpannan och då blir det mindre disk och godare sås tycker jag. Det här är svensk husmanskost när den är som allra bäst och receptet kommer här:

KÅLPUDDING I STEKPANNA (4-5 port)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Köttfärs

 • 1 ägg
 • 1 dl havregryn
 • 0,5 dl vispgrädde
 • 1 tsk salt
 • 1 krm vitpeppar
 • 2 msk mixad gul lök
 • 600 g köttfärs

Vitkål : 1 liter vitkål (skuren i småbitar) Smör, 2 msk sirap, salt och vitpeppar

Sås : 1 dl vatten, 2 dl vispgrädde, 1 dl creme fraiche, 1 msk kalvfond, salt, vitpeppar och soya

Gör så här

 1. Köttfärs : Blanda ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. (stek vitkålen under tiden) Arbeta sedan in köttfärsen i blandningen. Ställ åt sidan.
 2. Vitkål : Smörstek vitkål mjukt på medelvärme i ca 5 min. Rör ofta så att inte vitkålen blir för mörk. Häll ev. på några msk vatten under stekningen. Rör ner sirap. Smaka av med salt och vitpeppar. Låt sjuda lite. Lägg kålen på ett fat.
 3. Smält smör i stekpannan. Tryck ut köttfärsen till en stor biff. Stek på medelvärme tills fin färg (ca 3-4 min) Vänd på biffen med hjälp av ett lock. Stek 2 min till.
 4. Fördela stekt vitkål över biffen.
 5. Sås : Vispa ihop såsen. Salt, vitpeppar och soya efter tycke. Häll på såsen så biffen täcks. Sjud under lock tills biffen är klar (ca 3-4 min) Servera kålpuddingen med tex. kokt potatis, kokta morötter och lingonsylt

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00