Potatissallad

POTATISSALLAD – Tips från min syster

Testa även att göra fina POTATISROSOR

Recept

  • 1,5 kg färskpotatis (eller delikatesspotatis)
  • Purjolök (ca 5 cm)
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl majonäs
  • 1 msk senap
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk kapris
  • Salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Skrubba och koka färskpotatis i saltat vatten.
  2. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Dela potatisen på mitten (dela fler gånger om potatisen är stor)
  3. Strimla purjolök tunt.
  4. Rör ihop gräddfil, majonäs, senap, dill och kapris
  5. Vänd ner potatis och purjolök i gräddfilsröran. Smaka av med salt (drygt 1 tsk) och vitpeppar (knappt 1 tsk)

Hitta utan bilder – Lista med soppor, potatis & grönsaker

0
9

Cheesecake med skinka och rödlök

CHEESECAKE MED SKINKA – Tips från min syster 😀

Gör även en mycket god KALL RÄKPAJ

Fyllning

  • 5 gelatinblad
  • 3 dl creme fraiche 34%
  • 400 g färskost
  • 1 liten rödlök
  • 250 g rökt skinka
  • 1 dl hackad dill
  • Salt och vitpeppar

 Botten : 75 g smör och 6-8 skivor kavring (kavring är ett bröd)

Gör så här

  1. Gör botten : Smält smör. Mixa sönder kavring. Blanda ihop smör och kavring till degig massa. Tryck ut i botten av en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen.
  2. Fyllning : Lägg gelatinblad i kallt vatten i ca 10 min.
  3. Rör ihop creme fraiche och färskost.
  4. Skala och finhacka rödlök. Strimla skinka.
  5. Blanda ner rödlök, skinka och dill i färskostblandningen. Smaka av med salt och vitpeppar (smaka ev. även av med lite senap)
  6. Krama ur vattnet ur gelatinbladen. Smält dem under omrörning i en kastrull på svag värme. Drag kastrullen åt sidan.
  7. Rör ut gelatinet i lite färskostblandning (då minskar risken för gelatinklumpar i fyllningen) Rör sedan ner resten av färskostblandningen. Rör om ordentligt.
  8. Bred ut fyllningen över kavringsbotten. Låt stelna i kylen i 5 timmar eller längre (tex. under natten) Servering : Dekorera med valfri ätbar dekoration. Cheesecake passar bra på buffé

Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med cheesecake, glassås & glass

0
8

Saftiga kycklingklubbor

SAFTIGA KYCKLINGKLUBBOR

Testa även att göra SAFTIG KYCKLINGFILÉ I UGN

Recept

  • 4 kycklingklubbor (ca 1 kg) Färska eller upptinade.
  • 0,5 dl matolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Blanda ihop allt (utom kycklingen)
  2. Pensla blandningen runt om kycklingklubborna och lägg dem med den tjocka sidan upp i en ugnsform.
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i 10 min. Tag ut kycklingklubborna och höj ugnen till 225°
  4. Pensla ytterligare en gång. Tillaga kycklingklubborna igen mitt i ugnen 225° i ca 25 min. Köttsaften ska vara klar, inte rosa.

Tips 1. Använder ni termometer – Kycklingen är saftig och god vid en innertemperatur på 82°

Tips 2. Pudra ev på lite extra grillkrydda eller paprikapulver på kycklingklubborna efter tillagningen

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kyckling

0
10