ANNONS

30 grötbullar

/

Grötbullar (5)

GRÖTBULLAR (ca 30 st)

Receptet på dessa goda grötbullar skapade jag när LUDWIG var liten. Den stora mängden vetemjöl kräver en stor degmaskin för bäst resultat (eller arbeta degen för hand)

Baka även mina TREKANTIGA GRÖTBULLAR

Recept

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 2,5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g jäst
  • 18-19 dl vetemjöl

Topping : mjölk och havregryn

Gör så här:

  1. Koka havregryn, vatten och salt till en gröt och drag sedan kastrullen åt sidan.
  2. Tryck ner smör i gröten och låt det smälta. Blanda ner mjölk och sirap. Låt svalna till fingervarmt (37°) Rör runt i gröten lite då och då så går det snabbare.
  3. Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten gröten och vetemjöl. Låt degen vila i bunken i 10 min.
  4. Klicka ut den kladdiga degen på bakpappersklädda ugnsplåtar. Ca 30 frallor blir det.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med mjölk. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00