Tortano
TORTANO – Ett fantastiskt bröd fyllt med Italienska smaker
Följ länken för fler recept på bröd – 50 brödrecept
Recept
- 15 g jäst
- 3 dl vatten
- 2 msk olivolja
- 1 msk honung
- 0,5 msk salt
- 2,5 dl durumvetemjöl
- 4 dl vetemjöl special
Fyllning : 200 g mozzarella, 200 g rökt skinka, 1 dl soltorkade tomater och basilika
Gör så här
- Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
- Rör ner olivolja, honung och salt. Arbeta in durumvetemjöl och vetemjöl special. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
- Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Tryck ut till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Det går bra att dra lite i kanterna av degen när ni formar den.
- Skiva mozzarella i tunna skivor. Strimla skinka. Hacka soltorkade tomater. Fördela ut allt över degen. Toppa med valfri mängd hackad basilika
- Pensla lite vatten på den långsidan som ska hålla ihop kransen.
- Rulla ihop som en rulltårta och forma till en krans. Stick in den ena änden i den andra för att sluta ihop kransen.
- Sätt ugnen på 250° Låt sedan kransen jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
- Sätt in kransen mitt i ugnen. Stäng luckan och sänk värmen till 200° Grädda ca 25 min.
Hitta snabbt utan bilder – Lista med övriga bröd och en Lista med fyllda och smaksatta bröd