Tortano

Fyllt bröd

TORTANO – Ett fantastiskt gott bröd fyllt med Italienska smaker

Testa även att göra en VARM SMÖRGÅSTÅRTA

 

Recept

  • 15 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 0,5 msk salt
  • 2,5 dl durumvetemjöl
  • 4 dl vetemjöl special

Fyllning : 200 g mozzarella, 200 g rökt skinka, 1 dl soltorkade tomater och basilika

 

Gör så här:

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i vattnet.
  2. Rör ner olivolja, honung och salt. Arbeta in durumvetemjöl och vetemjöl special. Låt degen jäsa i bunken under bakduk i 30 min.
  3. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Tryck ut till en ca 0,5 cm tjock rektangel. Det går bra att dra lite i kanterna av degen när ni formar den.
  4. Skiva mozzarella i tunna skivor. Strimla skinka. Hacka soltorkade tomater. Fördela ut allt över degen. Toppa med valfri mängd hackad basilika
  5. Pensla lite vatten på den långsidan som ska hålla ihop kransen.
  6. Rulla ihop som en rulltårta och forma till en krans. Stick in den ena änden i den andra för att sluta ihop kransen.
  7. Sätt ugnen på 250° Låt sedan kransen jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  8. Sätt in kransen mitt i ugnen. Stäng luckan och sänk värmen till 200° Grädda ca 25 min.

 

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..