ANNONS

Morotsbröd

/

bröd (1)

MOROTSBRÖD – Receptet ger 20 st morotsfrallor

KLICKA HÄR så hittar ni fler frallor

Recept

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 fint rivna morötter
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här:

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt, linfrön, morötter och havregryn. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 1 timme.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 20 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
5

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00