Fetaostbiffar med timjan

FETAOSTBIFFAR MED TIMJAN (8-10 st)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 tsk torkad timjan
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Rör ihop ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min. (salt efter eget tycke)
  2. Blanda ihop köttfärs med ströbrödsblandningen, ägg, pressad citron och timjan
  3. Dela fetaost i grova bitar. Arbeta in i köttfärsen. Arbeta ut 8-10 biffar. Stek varje biff ca 5 min/sida.

Tips! Använd en stor stekspade när ni vänder biffarna så att de inte på grund av fetaosten spricker. Exempel servering:fetaostbiffar med klyftpotatis och vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
8

Morotsbröd

MOROTSBRÖD – Receptet ger 20 st morotsfrallor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Recept

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 fint rivna morötter
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt, linfrön, morötter och havregryn. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 1 timme.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 20 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.
0
9

30 grötbullar

GRÖTBULLAR (ca 30 st)

Receptet på dessa goda grötbullar skapade jag när Ludwig var liten. Den stora mängden vetemjöl kräver en stor degmaskin för bäst resultat (eller arbeta degen för hand)

Baka även TREKANTIGA GRÖTBULLAR

Recept

  • 3 dl havregryn
  • 5 dl vatten
  • 2,5 tsk salt
  • 150 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g jäst
  • 18-19 dl vetemjöl

Topping : mjölk och havregryn

Gör så här

  1. Koka havregryn, vatten och salt till en gröt och drag sedan kastrullen åt sidan.
  2. Tryck ner smör i gröten och låt det smälta. Blanda ner mjölk och sirap. Låt svalna till fingervarmt (37°) Rör runt i gröten lite då och då så går det snabbare.
  3. Lös upp jästen med lite gröt. Arbeta in resten gröten och vetemjöl. Låt degen vila i bunken i 10 min.
  4. Klicka ut den kladdiga degen på bakpappersklädda ugnsplåtar. Ca 30 frallor blir det.
  5. Låt jäsa under bakduk i 30 min. Pensla bullarna med mjölk. Strö på havregryn. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

0
7