Köttfärsbiffar med cantadou 4 peppar

KÖTTFÄRSBIFFAR MED CANTADOU 4 PEPPAR (10 st)

Laga även en god POTATIS OCH KÖTTFÄRSGRATÄNG

Recept

  • 1 dl ströbröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 800 g köttfärs
  • 1 ägg

Fyllning : 150 g champinjoner och 125 g cantadou 4 peppar

Gör så här

  1. Rör ihop ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min.
  2. Blanda ihop köttfärs och ägg. Arbeta in ströbrödsblandningen.
  3. Hacka champinjoner och fräs i en klick smör. Rör ihop champinjoner och cantadou 4 peppar till en fyllning
  4. Arbeta ut hälften av färsen till 10 st tunna biffar. Fördela ut fyllning på varje biff.
  5. Arbeta ut ytterligare 10 st biffar och lägg på som lock. Tryck till kanterna på biffarna så att det blir tätt.
  6. Stek varje biff i en klick smör. Medelvärme i 5-6 min/sida.

Exempel servering: Köttfärsbiffar med cantadou 4 peppar och krämig potatisgratäng och min godaste vitkålssallad

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
8

Fetaostbiffar med timjan

FETAOSTBIFFAR MED TIMJAN (8-10 st)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • ca 2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 3 msk mixad gul lök
  • 600 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 tsk torkad timjan
  • 150 g fetaost

Gör så här

  1. Rör ihop ströbröd, mjölk, salt, vitpeppar och lök. Låt svälla i 10 min. (salt efter eget tycke)
  2. Blanda ihop köttfärs med ströbrödsblandningen, ägg, pressad citron och timjan
  3. Dela fetaost i grova bitar. Arbeta in i köttfärsen. Arbeta ut 8-10 biffar. Stek varje biff ca 5 min/sida.

Tips! Använd en stor stekspade när ni vänder biffarna så att de inte på grund av fetaosten spricker. Exempel servering:fetaostbiffar med klyftpotatis och vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
8

Morotsbröd

MOROTSBRÖD – Receptet ger 20 st morotsfrallor

Hitta snabbt utan bilder – Lista med frallor

Recept

  • 5 dl vatten
  • 2 msk rapsolja
  • 25 g jäst
  • 2 tsk salt
  • 1 dl krossade linfrön
  • 2 fint rivna morötter
  • 2 dl havregryn
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 9-10 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm vatten och rapsolja till fingervarmt (37°) Lös upp jästen i lite av blandningen.
  2. Tillsätt resten av blandningen, salt, linfrön, morötter och havregryn. Arbeta in grahamsmjöl och vetemjöl.
  3. Låt degen jäsa i bunken i 1 timme.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord. Forma till 20 st frallor. Låt jäsa på ugnsplåt under bakduk i 30 min.
  5. Grädda mitt i ugnen 250° i 10-12 min.
0
9