Färskostfylld köttfärslimpa
FÄRSKOSTFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA
Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs
Fyllning : 2 dl champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 1 paket bacon 140 g, 200 g färskost och 1 krm vitpeppar.
Gör så här : Skiva och stek champinjoner, pressa ner vitlök. Klipp bacon i bitar och knaperstek (häll bort stekfettet) Rör ihop allt med färskost och vitpeppar.
Köttfärssmet
- 1 ägg
- 1 dl havregryn
- 1 dl mjölk
- 1 dl vispgrädde
- 0,5 msk salt
- 2 krm vitpeppar
- 0,5 dl mixad gul lök
- 2 msk potatismjöl
- 1 kg köttfärs
Gör så här
- Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
- Forma köttfärsen till en limpa. Lägg den i en smord ugnsform. Gör en fördjupning. Fördela ut fyllningen (se bild) Tryck sedan ihop färsen så att fyllningen stannar i limpan.
- Pensla ev. köttfärslimpan med soya för extra fin färg. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min. Servera köttfärslimpan med tex. kokt potatis, sallad och gräddsås (rör gärna ner köttsaften från köttfärslimpan ner i såsen)
Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs