Färskostfylld köttfärslimpa

färskostfylld köttfärslimpa

FÄRSKOSTFYLLD KÖTTFÄRSLIMPA – EDITHS BÄSTA

Fler recept med köttfärs HITTAR NI HÄR

 

Fyllning : 2 dl champinjoner, 2 vitlöksklyftor, 1 paket bacon 140 g, 200 g färskost och 1 krm vitpeppar.

Gör så här: Skiva och stek champinjoner, pressa ner vitlök. Klipp bacon i bitar och knaperstek (häll bort stekfettet) Rör ihop allt med färskost och vitpeppar.

 

Köttfärssmet

  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 kg köttfärs

 

Gör så här:

  1. Rör ihop allt utom köttfärs. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärsen.
  2. Forma köttfärsen till en limpa. Lägg den i en smord ugnsform. Gör en fördjupning. Fördela ut fyllningen (se bild) Tryck sedan ihop färsen så att fyllningen stannar i limpan.
  3. Pensla ev. köttfärslimpan med soya för extra fin färg. Tillaga mitt i ugnen 175° i ca 45 min.

 

Servera köttfärslimpan med tex. kokt potatis, sallad och gräddsås (rör gärna ner köttsaften från köttfärslimpan ner i såsen)

 

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..