ANNONS

Tacopaj med äggstanning

/
tacopaj (8)

TACOPAJ MED ÄGGSTANNING

Laga även TORTILLA MED KÖTTFÄRS

Fyllning

  • 500 g tacokryddad köttfärs
  • 1 burk tacosås (ca 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Pajdeg : 150 g smör, 3 dl vetemjöl och 2 msk kallt vatten

Topping : ca 1 dl riven ost

Gör så här

  1. Pajdeg : Arbeta ihop pajdegen. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen i 30 min. Förgrädda sedan pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.
  2. Fyllning : Tillaga köttfärsen enligt anvisningen på tacokryddpåsen (stek köttfärs, rör ner 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten. Låt vattnet koka in på svag värme)
  3. Rör ner tacosås (valfri styrka) Häll köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet.
  4. Vispa ihop ägg, vispgrädde och salt till en äggstanning. Häll äggstanningen över köttfärsen (hjälp ev. äggstanningen ner i köttfärsen med en gaffel)
  5. Toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Servera tacopajen ljummen med tex. sallad och vitlökssås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med matpajer och en Lista med kött och köttfärs

tacopajsrecepten
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

Följ oss på Instagram ♥

@madameedithblogg
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00