Tacopaj med äggstanning

tacopaj (8)

TACOPAJ MED ÄGGSTANNING

Laga även min goda KYCKLINGPAJ MED BACON

 

Gör pajdeg först: Arbeta ihop 3 dl vetemjöl, 150 g smör och 2 msk kallt vatten. Tryck ut degen i en springform Ø ca 24 cm. Ställ in i kylen i 30 min.

Förgrädda pajskalet mitt i ugnen 200° i 10 min.

 

Fyllning

  • 500 g tacokryddad köttfärs
  • 1 burk tacosås (ca 230 g)
  • 3 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk salt

Topping : ca 1 dl riven ost

 

Gör så här:

  1. Tillaga köttfärsen enligt anvisningen på tacokryddpåsen (stek köttfärs, rör ner 40 g tacokrydda, häll på 1 dl vatten. Låt vattnet koka in på svag värme)
  2. Rör ner tacosås (valfri styrka) Häll köttfärsblandningen i det förgräddade pajskalet.
  3. Vispa ihop ägg, vispgrädde och salt till en äggstanning. Häll äggstanningen över köttfärsen (hjälp ev. äggstanningen ner i köttfärsen med en gaffel)
  4. Toppa med riven ost. Grädda mitt i ugnen 200° i ca 30 min. Tills äggstanningen stelnat.

 

Servera tacopajen ljummen med tex. sallad, vitlökssås och fantastiska brödet

 

Välkommen att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..