Köttfärsbiffar med creme bonjour

KÖTTFÄRSBIFFAR MED CREME BONJOUR (8 biffar)

Följ länken för fler köttfärsrecept – 30 recept med köttfärs

Recept

  • 0,5 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 2 krm vitpeppar
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk lökpulver
  • 600 g blandfärs
  • 1 burk creme bonjour chili

Sås : 3 dl creme fraiche, 2 dl mjölk, 1 köttbuljongtärning, soya, salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Rör ihop havregryn, ägg, vispgrädde, vitpeppar, salt och lökpulver. Låt svälla i 10 min. Blanda sedan ihop med köttfärs och creme bonjour
  2. Arbeta ut 8 st biffar och stek dem i en klick smör 4-5 min/sida. Lägg över biffarna på ett fat.
  3. Tag ev. bort stekklumpar ur stekpannan. Vispa sedan ihop creme fraiche och mjölk. Koka upp under omrörning. Låt buljongtärningen smälta ner. Häll i soya tills fin färg.
  4. Lägg ner biffarna i såsen. Låt småputtra en stund. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med tex. kokt potatis och sallad

Tips! Önskas mer hetta i biffarna så kan ni även tillsätta lite färsk fint hackad chili i köttfärssmeten.

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
13

Biffar med salladsost och vitlök

BIFFAR MED SALLADSOST OCH VITLÖK (ca 12 st)

* Förbered tzatziki först – minst 1 timme innan servering eller tex. dagen innan LÄS HÄR

* Önskas vitlökssås istället finns recept på det HÄR

* Stoppa in hemgjord klyftpotatis i ugnen innan ni börjar med biffarna LÄS HÄR

Biffar

  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 ägg
  • 1 dl havregryn
  • 1,5 dl mjölk
  • 0,5 msk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 dl mixad gul lök
  • 1,5 tsk torkad oregano
  • 800 g köttfärs
  • 150 g salladsost (tex. denna)

Gör så här

  1. Pressa vitlök. Blanda ihop allt utom köttfärs och salladsost. Låt svälla i 10 min.
  2. Arbeta sedan in köttfärsen och grovt smulad salladsost
  3. Forma till ca 12 biffar. Stek varje biff i en klick smör. ca 4 min/sida. Servering : Biffar och klyftpotatis serverad med tzatziki. Även gott med en  vitkålssallad till.

Hitta utan bilder – Lista med kött och köttfärs

0
9

Laxfilé i krämig sås

LAXFILÈ I KRÄMIG SÅS (4 port)

Hitta snabbt utan bilder – Lista med fisk och skaldjur

Recept

  • 4 laxfiléer (ca 125 g/st)
  • Salt och vitpeppar
  • 1 förpackning Apetina classic block
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 0,5 dl hackad dill
  • 0,5 dl hackad gräslök
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk citronpeppar

Gör så här

  1. Lägg laxfilé i ugnsform. Salta och peppra. Smula Apetina över.
  2. Rör ihop vispgrädde, creme fraiche, dill, gräslök, vitpeppar och citronpeppar till en sås. Häll såsen över laxen
  3. Tillaga mitt i ugnen 200° i ca 25 min.Servera laxen med tex. jasminris och sallad.
0
6