ANNONS

Cheesecake med apelsintryffel

/
cheesecake (5)

CHEESECAKE MED APELSINTRYFFEL

Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass

Cheesecake 

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 300 g färskost
  • 0,5 dl fint rivet apelsinskal
  • 0,5 dl pressad apelsin

Botten : 20 digestivekex och 50 g smör

Apelsintryffel : 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak, 1,5 dl vispgrädde och 1 klick smör (ca 10 g)

Gör så här (använd 3 bunkar)

  1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
  2. Cheesecake : Vispa grädde ganska hårt. Serparera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
  3. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa ner färskost, apelsinskal och saften från pressad apelsin
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  5. Vänd försiktigt ner vispad grädde i färskostsmeten. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
  6. Bred ut blandningen över kexbotten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen medan ni gör apelsintryffel
  7. Apelsintryffel : Bryt choklad i bitar. Värm vispgrädde och smör hett i en kastrull (rör mycket) Häll den heta blandningen över chokladen. Rör till en slät smet. Låt svalna i kylskåp.
  8. När appelsintryffel svalnat breder ni ut den på eran cheesecake. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen igen i 6 timmar eller längre, tex. under natten. Låt stå i rumstemperatur i 20-30 min innan servering.
apelsincheesecake
0
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00