Cheesecake med apelsintryffel
CHEESECAKE MED APELSINTRYFFEL
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
Cheesecake
- 3 dl vispgrädde
- 3 ägg
- 1,5 dl strösocker
- 300 g färskost
- 0,5 dl fint rivet apelsinskal
- 0,5 dl pressad apelsin
Botten : 20 digestivekex och 50 g smör
Apelsintryffel : 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak, 1,5 dl vispgrädde och 1 klick smör (ca 10 g)
Gör så här (använd 3 bunkar)
- Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
- Cheesecake : Vispa grädde ganska hårt. Serparera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
- Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa ner färskost, apelsinskal och saften från pressad apelsin
- Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
- Vänd försiktigt ner vispad grädde i färskostsmeten. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
- Bred ut blandningen över kexbotten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen medan ni gör apelsintryffel
- Apelsintryffel : Bryt choklad i bitar. Värm vispgrädde och smör hett i en kastrull (rör mycket) Häll den heta blandningen över chokladen. Rör till en slät smet. Låt svalna i kylskåp.
- När appelsintryffel svalnat breder ni ut den på eran cheesecake. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen igen i 6 timmar eller längre, tex. under natten. Låt stå i rumstemperatur i 20-30 min innan servering.
0