ANNONS

Cheesecake med apelsintryffel

/

cheesecake (5)

CHEESECAKE MED APELSINTRYFFEL

Följ länken för fler cheesecake – Alla recept på cheesecake

Cheesecake :

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 300 g färskost
  • 0,5 dl fint rivet apelsinskal
  • 0,5 dl pressad apelsin

Botten : 20 digestivekex och 50 g smör

Apelsintryffel : 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak, 1,5 dl vispgrädde och 1 klick smör (ca 10 g)

Gör så här: (använd 3 bunkar)

  1. Botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
  2. Cheesecake : Vispa grädde ganska hårt. Serparera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
  3. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa ner färskost, apelsinskal och saften från pressad apelsin
  4. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  5. Vänd försiktigt ner vispad grädde i färskostsmeten. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
  6. Bred ut blandningen över kexbotten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen medan ni gör apelsintryffel
  7. Apelsintryffel : Bryt choklad i bitar. Värm vispgrädde och smör hett i en kastrull (rör mycket) Häll den heta blandningen över chokladen. Rör till en slät smet. Låt svalna i kylskåp.
  8. När appelsintryffel svalnat breder ni ut den på eran cheesecake. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen igen i 6 timmar eller längre, tex. under natten.

Denna cheesecake blir perfekt om den står i rumstemperatur i 20-30 min innan servering.

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00