Cheesecake med apelsintryffel

cheesecake (5)

CHEESECAKE MED APELSINTRYFFEL

Gör även en jättegod AFTER EIGHT CHEESECAKE

 

Gör botten först: Krossa 20 st digestivekex och blanda med 50 g smält smör. Tryck ut blandningen i en springform Ø ca 24 cm.

Krossa kexen med tex. en mortel.

 

Cheesecake :

  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 300 g färskost
  • 0,5 dl fint rivet apelsinskal
  • 0,5 dl pressad apelsin

Apelsintryffel : 200 g mjölkchoklad med apelsinsmak, 1,5 dl vispgrädde och 1 klick smör (ca 10 g)

 

Gör så här:

  1. Vispa grädde ganska hårt. Serparera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
  2. Vispa äggulor och strösocker fluffigt. Vispa ner färskost, apelsinskal och saften från pressad apelsin
  3. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
  4. Vänd försiktigt ner vispad grädde i färskostsmeten. Vänd sist ner de vispade äggvitorna.
  5. Bred ut blandningen över kexbotten. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen medan ni gör apelsintryffel
  6. Apelsintryffel : Bryt choklad i bitar. Värm vispgrädde och smör hett i en kastrull (rör mycket) Häll den heta blandningen över chokladen. Rör till en slät smet. Låt svalna i kylskåp.
  7. När appelsintryffeln svalnat breder ni ut den på cheesecakefyllningen. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen igen i 6 timmar eller längre, tex. under natten.

Denna cheesecake blir perfekt om den står i rumstemperatur i 20-30 min innan servering.

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..