ANNONS

Cheesecake med dumle

/

cheesecake (6)

CHEESECAKE MED DUMLE

Följ länken för fler cheesecake – Alla recept på cheesecake

Gör dumlegrädde dagen innan:

Koka upp 3 dl vispgrädde (rör hela tiden) Drag kastrullen åt sidan. Blanda ner 15 dumle så de smälter. Ställ in i kylen över natten (eller minst 2 timmar)

Cheesecake

  • 3 ägg
  • 100 g färskost
  • 2 msk vaniljsocker

Botten : 50 g smör och 20 digestivekex

Valfri dekoration : mjölkchoklad

Gör så här: 

(Gör dumlegrädde i god tid. Läs ovan)

  1. Gör botten : Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex.  Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
  2. Cheesecake : Vispa dumlegrädde så att den blir ganska fast.
  3. Separera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
  4. Vispa för hand ihop äggulor med färskost och vaniljsocker. Rör sedan ner dumlegrädde
  5. Vispa äggvitor till ett hårt skum (som en maräng) Vänd försiktigt ner äggvitorna i dumlesmeten och bred ut blandningen över kexbotten.
  6. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Låt sedan stå i rumstemperatur i ca 15 min innan servering.

Servering: Hyvla över mjölkchoklad om så önskas. Använd valfri mängd mjölkchoklad och använd en osthyvel när ni hyvlar chokladen.

.

Klicka på länken för fler godsaker – Kategori SÖTT

.

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
2

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00