Cheesecake med dumle
CHEESECAKE MED DUMLE
Gör dumlegrädde dagen innan – Koka upp 3 dl vispgrädde (rör) Drag kastrullen åt sidan. Blanda ner 15 dumle så de smälter. Ställ in i kylen över natten (eller minst 2 timmar)
Cheesecake
- 3 ägg
- 100 g färskost
- 2 msk vaniljsocker
Botten : 50 g smör och 20 digestivekex
Topping : mjölkchoklad
Gör så här
(Gör dumlegrädde i god tid. Läs ovan)
- Gör botten: Smält smör. Krossa digestivekex (använd tex. mortel) Blanda ihop smält smör och kex. Tryck ut i botten på en springform Ø ca 24 cm.
- Cheesecake : Vispa dumlegrädde så att den blir ganska fast.
- Separera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
- Vispa för hand ihop äggulor med färskost och vaniljsocker. Rör sedan ner dumlegrädde
- Vispa äggvitor till ett hårt skum (som en maräng) Vänd försiktigt ner äggvitorna i dumlesmeten och bred ut blandningen över kexbotten.
- Täck med plastfolie. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Låt stå i rumstemperatur ca 15 min innan servering. Hyvla över mjölkchoklad om så önskas. Använd valfri mängd mjölkchoklad och använd en osthyvel när ni hyvlar chokladen.
Hitta utan bilder – Lista med cheesecake, glassås & glass
0