Cheesecake med dumle

cheesecake (6)

CHEESECAKE MED DUMLE

Testa även att göra en enkel BLÅBÄRSCHEESECAKE

 

Gör dumlegrädde dagen innan:

Koka upp 3 dl vispgrädde (rör hela tiden) Drag kastrullen åt sidan. Blanda ner 15 dumle så de smälter. Ställ in i kylen över natten (eller minst 2 timmar)

Cheesecake

  • 20 digestivekex
  • 50 g smör
  • 3 ägg
  • 100 g färskost
  • 2 msk vaniljsocker

Valfri dekoration : mjölkchoklad

 

Gör så här:

  1. Krossa digestivekex med tex. en mortel. Blanda med smält smör. Tryck ut i en springform Ø ca 24 cm.
  2. Vispa dumlegrädde så att den blir ganska fast.
  3. Separera äggulor och äggvitor i två olika bunkar.
  4. Vispa för hand ihop äggulor med färskost och vaniljsocker. Rör sedan ner dumlegrädde
  5. Vispa äggvitor till ett hårt skum (som en maräng) Vänd försiktigt ner äggvitorna i dumlesmeten och bred ut blandningen över kexbotten.
  6. Täck med plastfolie. Ställ in i frysen i minst 6 timmar. Låt sedan stå i rumstemperatur ca 15 min innan servering.

Servering: Hyvla över mjölkchoklad om så önskas. Använd valfri mängd mjölkchoklad och använd en osthyvel när ni hyvlar chokladen.

 

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..