Rågflingebröd i långpanna

långpanna brödet
Hej med ett nytt brödrecept 😀 Detta grötbrödet i långpanna testade jag fram för ett tag sedan och jag har bakat det flera gånger efter det. Det har blivit ett favoritbröd här hemma. Jag älskar det, barnen älskar det och Fredrik tar gärna med sig dessa brödrutor till jobbet. Det går bra att frysa in brödet, låt det svalna innan ni packar det i påsar.

Brödet mättar bra tack vare att jag blandat i en gröt av rågflingor i degen. Hoppas att ni är riktigt många som vill testa! Receptet ingår i EDITHS BÄSTA

grötbröd rågflingor

RÅGFLINGEBRÖD I LÅNGPANNA (ca 20 st)

Här hittar ni havrebullar och 16 andra BRÖDRECEPT

 

Recept

  • 8 dl vatten
  • 5 dl rågflingor
  • 50 g smör
  • 25 g jäst
  • 1 msk strösocker
  • 3 tsk salt
  • ca 10 dl vetemjöl

 

Gör så här:

  1. Koka under omrörning ihop vatten och rågflingor till en gröt och blanda ner smöret så det smälter. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°) det tar ca 15 min.
  2. Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten och arbeta in de övriga ingredienserna. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
  3. Tryck med mjölad hand ut degen i en djup smord ugnsplåt 30×40 cm (smörj med tex. rapsolja eller smör) Skär ett rutmönster med tex. en pizzaskärare.
  4. Låt degen jäsa på ugnsplåten under bakduk i 30 min. Grädda sedan mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

bröd gröt
Här ser ni hur smöret håller på att smälta ner i den varma gröten. Vill ni inte använda smör så går det lika bra med margarin. Lycka till alla ni som kommer att testa att baka detta brödet ♥ KRAM

rågflingebröd

Om ni gillar mina recept – Följ mig även i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

LOADING..