Fläskfilé med basilika och mozzarella

FLÄSKFILÈ MED BASILIKA OCH MOZZARELLA

Antal portioner beror på storleken på fläskfilén och val av mängd på övriga ingredienser

Laga även en god FLÄSKYTTERFILÈ I GRÄDDSÅS

Recept

 • 2 fläskfiléer
 • Salt och vitpeppar
 • Cocktailtomater
 • Paprika
 • Champinjoner
 • 2 vitlöksklyftor
 • Basilika

Topping : 200 g riven mozzarella

Gör så här

 1. Putsa och skiva fläskfilé och bryn sedan i smör. Salta och peppra. Lägg över i en ugnsform.
 2. Strö på så många cocktailtomater som ni önskar.
 3. Tärna valfri mängd paprika och skiva valfri mängd champinjoner. Fräs dem i smör om så önskas men det går att hoppa över. Blanda ihop paprika och champinjoner med pressad vitlök och basilika (mängd efter tycke) Strö ut över fläskfilén i ugnsformen.
 4. Toppa med riven mozzarella. Gratinera mitt i ugnen 225° i ca 15 min. Servera med tex. potatisgratäng eller klyftpotatis och (köpt) bearnaisesås eller café de paris sås

Hitta snabbt utan bilder – Lista med kött och köttfärs

2
10

Rågflingebröd i långpanna

Hej vänner med ett nytt brödrecept 😀 Detta grötbrödet i långpanna testade jag fram för ett tag sedan och jag har bakat det flera gånger efter det. Det har blivit ett favoritbröd här hemma.

Jag älskar det, barnen älskar det och Fredrik tar gärna med sig dessa brödrutor till jobbet. Det går bra att frysa in brödet, låt det svalna innan ni packar det i påsar.

Brödet mättar bra tack vare att jag blandat i en gröt av rågflingor i degen. Hoppas att ni är riktigt många som vill testa.

Receptet ingår i EDITHS BÄSTA

RÅGFLINGEBRÖD I LÅNGPANNA (ca 20 st)

Här hittar ni havrebullar och 16 andra BRÖDRECEPT

Recept

 • 8 dl vatten
 • 5 dl rågflingor
 • 50 g smör
 • 25 g jäst
 • 1 msk strösocker
 • 3 tsk salt
 • ca 10 dl vetemjöl

Gör så här:

 1. Koka under omrörning ihop vatten och rågflingor till en gröt och blanda ner smöret så det smälter. Låt gröten svalna till fingervarmt (37°) det tar ca 15 min.
 2. Lös upp jästen med lite gröt. Tillsätt resten av gröten och arbeta in de övriga ingredienserna. Låt jäsa i bunken under bakduk i 45 min.
 3. Tryck med mjölad hand ut degen i en djup smord ugnsplåt 30×40 cm (smörj med tex. rapsolja eller smör) Skär ett rutmönster med tex. en pizzaskärare.
 4. Låt degen jäsa på ugnsplåten under bakduk i 30 min. Grädda sedan mitt i ugnen 225° i ca 25 min.

Här ser ni hur smöret håller på att smälta ner i den varma gröten. Vill ni inte använda smör så går det lika bra med margarin. Lycka till alla ni som testar att baka detta brödet ♥ KRAM

Följ mig gärna på FACEBOOK

Följ mig gärna på INSTAGRAM

0
31

Hej!

Gokväll! Jag kikar in en snabbis för att säga hej. Just nu är jag mycket i receptarkivet och fixar, ett evighetsjobb som inte syns så väl för er läsare men som jag ändå vill göra. Ikväll tog jag en paus från allt fixande och hoppade in här i bloggflödet med en hälsning till er.

Hur har ni det i höstmörkret, har ni fått någon snö än? Här är det grått, regnigt och trist. Ingen snö, bara mörkt. Barnen har haft studiedagar igår och idag, det tyckte de var väldigt skönt, speciellt att slippa gå upp tidigt på morgonen. Att vakna, komma på att man är ledig och sedan somna om, det känns fint det.

På fredag ska Fredrik vara föräldraledig, han har alla sina föräldradagar kvar för Oscar så han måste plocka ut lite. Det blir toppen tycker jag för då hinner jag fixa ännu mer här. Jag ska kolla till mina julrecept och se vad jag vill fylla på med, kanske har ni önskemål om något julrecept? Berätta gärna så kan jag testa något ni önskar.

En samling med några av mina julrecept hittar ni här.

Stor kram från mig och ha en fortsatt fin kväll.

0
13