LINGONPARFAITH
Tips! Gå inte lika långt ut med pepparkakskrosset som jag gjorde. Ni ser på bilden vad jag menar. Lingonparfaith håller ihop bättre om pepparkakskrosset koncentreras mer mot mitten.
Recept
- 4 äggulor (baka DENNA kakan av äggvitorna)
- 1 dl florsocker
- 1,5 dl rårörda lingon (finns på burk matbutiken)
- 4 dl vispgrädde
- 100 g krossade pepparkakor
Gör så här:
- Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon
- Vispa grädden ganska hår och blanda sedan ihop med lingonsmeten.
- Häll 1/3 av smeten i en plastfolieklädd brödform. Strö på hälften av pepparkakskrosset (inte riktigt hela vägen ut på kanten)
- Häll på ytterligare 1/3 lingonsmet och strö på det sista pepparkakskrosset över. Avsluta med ett lager lingonsmet.
- Täck formen med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre (tex. över natten)
Lite tina i rumstemperatur i ca 30 min innan servering. Dekorera ev. med lingon. Servera med varm kolasås
Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier
Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)