Lingonparfait

lingonparfait

LINGONPARFAITH

Tips! Gå inte lika långt ut med pepparkakskrosset som jag gjorde. Ni ser på bilden vad jag menar. Lingonparfaith håller ihop bättre om pepparkakskrosset koncentreras mer mot mitten.

 

Recept

  • 4 äggulor (baka DENNA kakan av äggvitorna)
  • 1 dl florsocker
  • 1,5 dl rårörda lingon (finns på burk matbutiken)
  • 4 dl vispgrädde
  • 100 g krossade pepparkakor

 

Gör så här:

  1. Vispa ihop äggulor, florsocker och rårörda lingon
  2. Vispa grädden ganska hår och blanda sedan ihop med lingonsmeten.
  3. Häll 1/3 av smeten i en plastfolieklädd brödform. Strö på hälften av pepparkakskrosset (inte riktigt hela vägen ut på kanten)
  4. Häll på ytterligare 1/3 lingonsmet och strö på det sista pepparkakskrosset över. Avsluta med ett lager lingonsmet.
  5. Täck formen med plastfolie. Ställ i frysen i 4 timmar eller längre (tex. över natten)

Lite tina i rumstemperatur i ca 30 min innan servering. Dekorera ev. med lingon. Servera med varm kolasås

jultårta

Glöm inte att följa Madame Edith i sociala medier

Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..