ANNONS

Kanelrutor i långpanna

/
bakelse

Hej vänner ♥ Idag plockade jag och Oscar fram några kanelrutorfrån frysen. Barnen gillar att baka denna kakan, den är så smidig att baka i långpanna och jag brukar låta dem göra det när vi har fil med kort datum hemma.

Det går även att baka dessa kanelrutor med naturell yoghurt om man vill. Antingen äter man kanelrutorna som en liten kaka eller med vispad grädde och några hallon till så blir de som en liten bakelse 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med desserter

kanel grädde

KANELRUTOR I LÅNGPANNA – Skär i valfria stora rutor

Baka även en KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA

Recept

  • 200 g smör
  • 3 ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk kanel
  • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

Topping : Kanel

Gör så här

  1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
  2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Rör sedan ner smält smör och filmjölk (eller yoghurt)
  3. Bred ut smeten i en djup pappersklädd och smord långpanna 30×40 cm. Pudra på kanel. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt sedan svalna helt.

Skär upp kanelkakan i valfria rutor och pudra ev. på florsocker. Servera med vispad grädde och hallon om så önskas.

kanelrutor
0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00