Kanelrutor i långpanna

Hej vänner ♥ Idag plockade jag och Oscar fram några kanelrutorfrån frysen. Barnen gillar att baka denna kakan, den är så smidig att baka i långpanna och jag brukar låta dem göra det när vi har fil med kort datum hemma.

Det går även att baka dessa kanelrutor med naturell yoghurt om man vill. Antingen äter man kanelrutorna som en liten kaka eller med vispad grädde och några hallon till så blir de som en liten bakelse 😛

Hitta snabbt utan bilder – Lista med mjuka kakor och en Lista med desserter

KANELRUTOR I LÅNGPANNA – Skär i valfria stora rutor

Baka även en KARDEMUMMAKAKA I LÅNGPANNA

Recept

 • 200 g smör
 • 3 ägg
 • 3 dl strösocker
 • 4 dl vetemjöl
 • 1 msk vaniljsocker
 • 2 tsk bakpulver
 • 3 tsk kanel
 • 4 dl filmjölk eller naturell yoghurt

Topping : Kanel

Gör så här

 1. Smält smör. Låt svalna lite. Vispa ägg och strösocker fluffigt.
 2. Blanda ihop vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och kanel. Rör ner i smeten. Rör sedan ner smält smör och filmjölk (eller yoghurt)
 3. Bred ut smeten i en djup pappersklädd och smord långpanna 30×40 cm. Pudra på kanel. Grädda mitt i ugnen 175° i ca 30 min. Låt sedan svalna helt.

Skär upp kanelkakan i valfria rutor och pudra ev. på florsocker. Servera med vispad grädde och hallon om så önskas.

0
12

Det påminner om våren


Hej och godförmiddag! Exakt så här grått har vi det både inne och ute idag, våra köksskåp som har vita luckor ser grå ut. Nä nu toklängtar jag efter sol, jag mår inte dåligt av mörkret men jag jublar inte.

När Oscar vilar så brukar jag söka efter fågelkvitter på youtube och lyssna på det. Det är bara jag här hemma som tycker om att lyssna på fågelkvitter så jag passar på när jag är själv. Fågelkvitter påminner om våren så det är ett tips till er som liksom mig längtar efter det.

Ett annat tips som påminner om våren är tipset med tvätten. När man torkar tvätt ute fast det är mitt i vintern. Kommer ni ihåg det? I rosa länken kan ni läsa. Vi har inte tillräckligt kallt för det än men så fort det blir minusgrader så ska jag hänga tvätten ute. Det ska bli härligt.

Snart kommer Tilde och två stylistkompisar hem, de ska göra pizza på pizzakit. På tisdagar har de kort dag i skolan så det blir en slapp och skön eftermiddag för dem.

Jag och Oscar ska sätta upp adventsbelysning och fixa en liten adventsgran. Den ska stå i matsalen, i ett hörn på ett bord. Om den ska få belysning än eller lite närmare jul det har jag inte bestämt än. Jag får se hur det blir när jag har fått dit den.

Ha en fin dag och glöm inte att följa oss på Facebook HÄR och Instagram HÄR (@madameedithblogg)

0
10

Julgodis med mjölkchoklad och digestive

Hej! Hoppas att allt är bra med er ♥ Med mig och familjen är det bara bra. Och särskilt bra hade vi det idag på förmiddagen då vi smaskade i oss dessa godbitar 😛 Alltså mmm… ni måste lova mig att ni testar att göra detta godiset det är GALET GOTT!

Vi kan kalla det för julgodis eller påskgodis eller fredagsmysgodis eller godaste godiset i världen för allt det passar in. Så superenkelt att göra och det blir så gott. Snabbt är det också så det är ett perfekt sista minuten godis dessutom när man vill bjuda på något gott och man inte har så mycket tid till att stå och fixa i köket.

Receptet innehåller endast 2 ingredienser och här kommer en enkel beskrivning:

JULGODIS MED MJÖLKCHOKLADOCH DIGESTIVE (12 st)

HÄR finns många fler tips till JUL

Recept

 • 200 g mjölkchoklad
 • 6-7 st digestivekex

Gör så här

 1. Bryt mjölkchoklad i bitar och smält över vattenbad.
 2. Rör ner medelgrovt krossade digestivekex i den smälta chokladen. Rör runt och krossa ev. kexen lite till med en slev.
 3. Klicka ut chokladsmeten i små högar på ett bakplåtspapper (ca 12 st) Låt stelna i kylen.

Hitta utan bilder – Lista med godis och godiskakor

0
20